Yeni
Shiffa Home

Paçuli Yağı 5 ml.

0 Yorum | Yorum Yap
Stok Kodu: M02878
Barkod Kodu: 8690088024771
17,00 TL
Şimdi Sipariş Verirseniz
Yarın Kargoda!
75 TL Üzeri Kargo Bedava
Kapıda Ödeme İmkanı
İade ve Değişim Garantisi
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • PAÇULİ (TEFARİK) YAĞI 

    Paçuli Yağı Nedir?

    Paçuli yağı, pogostemon cinsi bir bitkiden elde edilir. Labiatae ailesinden lavanta, nane ve ada çayı barındırır. Bitki yaprakları kurutulduktan sonra su buharı distilasyonu ile su üzerinde biriken yağların toplanması yöntemiyle elde edilir. Kullanılan kısmı yapraklarıdır. Güçlü, baharatlı ve otsu bir kokusu vardır. Bir kilo kadar paçuli yapraklarından 20- 30 ml kadar uçucu yağ elde edilmektedir.

    Paçuli yağının Roma döneminde yemeklerde tatlandırıcı olarak kullanıldığı söylenir.

    Paçuli yağı parfümeri sektöründe, güçlü kokusu ile, dip notalarda tercih edilmektedir. Haricen ise su ile seyreltilerek, hava yayılımı yoluyla solunarak kullanılır.

    Yüksek miktardaki paçuli yaprağı bitkisinden, minimum miktarlarda elde edilen Shiffa Home Paçuli yağı; fiyatının karşılığında, en küçük miktarının üst düzeyde bir etkiyi hissettirecek değerli yağlardandır. Vitamin, mineral ve protein açısından çok zengin olan paçuli yağı; doğal paçuli yaprağında yer alan tüm olumlu özelliklerin tamamını bünyesinde barındırır.

    Patchouli yağı, Asya'nın tropikal bölgelerde yetiştirilen, Pogostemon cablin ağacının kuru yapraklarından ekstraksiyon yöntemi ile elde edilir. Odunsu ve tatlı bir kokusu bulunmaktadır. Aromaterapide hoş kokusuyla oldukça meşhur olan bir yağdır.

    Asya’nın tropikal iklimlerinin olduğu bölgelerde; özellikle de Çin, Endonezya Adaları, Hindistan, Malezya, Tayvan ve Güney Amerika civarlarında yaygın olarak yetiştirilmektedir.

    Paçuli Yağının Faydaları Nelerdir?

    Dengeleyici ve afrodizyak aromatik etkisi olduğu bilinir. Topraksı bir notaya sahip olduğundan paçuli yağı, sakinleştirici, dinginleştirici, yatıştırıcı, beden ve zihni dengeleyici etki göstermektedir.

    Kozmetikte, parfümeride ve aromaterapide sıklıkla kullanılmaktadır. Aynı zamanda dolaşımı uyardığı için selülit masajında da sıkça tercih edilmektedir.

    Kılcal damar ve gül hastalığı (rosasea) ile mücadele edenler için destekleyicidir. Leke oluşumunu da engellemeyi hedefler. Uygun sabit yağlar ile karıştırıldığında cilt bakımında kullanılır, kırışıklık açıcı özelliği vardır.  Akneli ciltler için önerilmektedir.

    ‘’Topuk çatlağınız varsa Paçuli yağı ile bu sorundan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. 30 damla paçuli yağı, 10 ml Shea yağı, 10 ml Tamanu sabit yağı ve 10 ml Hindistan cevizi yağını karıştırıp bu krem formundaki malzemeyi sabah akşam topuklarınıza sürebilirsiniz. ‘’

    Paçuli yağı ruhsal dengeyi sağlamaya yardımcıdır.   

    Rahat bir uyku sağlar. Bunun için de şu formülden yaralanabilirsiniz;

    3 er damla Lavanta yağı ve Portakal yağı içerisine 1 damla Paçuli yağını karıştırıp buhurdanınızda kullanabilirsiniz. Soluma yöntemi ile size uyku verecek rahat uyumanızı sağlayacaktır.

    Paçuli Yağı Ne İşe Yarar?

    • Aromaterapi yöntemiyle oda kokusu olarak,
    • Esans olarak parfümlere eklenerek ya da tütsü yaparak
    • Ayrıca antiseptik özelliğinden de faydalanarak haşere ve sinekleri uzaklaştırmak için kullanılabilir

    Ayrıca koku karışımlarında kullanıldığında yumuşak bir baz kazandırır. Tazeleyici ve koş bir koku için, ylang ylang ve sığla yağı ile birlikte buhur lambasında kullanılabilir. Aynı zamanda oda kokusu olarak rahatlatıcı ve dinlendirici olarak kullanılabilmektedir.

    İçeriği: Triacetin, Paçuli

    Tüketim Önerisi: Haricen sabit yağlara eklenerek (ciltte) veya buğu yolu ile de kullanılabilir. Cildi beslemeye ve nemlendirmeye yardımcı olur. İÇİLMEZ.

    Hatırlatma: Uçucu yağ olduğundan ciltte kızarıklık, yanma gibi alerjik etkiler gösterebilir. Bu yüzden sabit yağlar ile karıştırılıp kullanılması gerekmektedir.

    Elde Edilme Metodu: Distilasyon yöntemiyle elde edilmiştir.

    Saklama Koşulları ve Raf Ömrü: Oda sıcaklığında (15-30°C) muhafaza ediniz. Isı, ışık ve nemden koruyunuz. Çocukların ulaşamayacağı yerde tutunuz. Raf ömrü: 3 yıldır.

    Gramaj: 5 ml

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.