Yeni
Shiffa Home

Sığla Yağı 5 ml.

0 Yorum | Yorum Yap
Stok Kodu: M02880
Barkod Kodu: 8690088024795
23,00 TL
Şimdi Sipariş Verirseniz
Yarın Kargoda!
75 TL Üzeri Kargo Bedava
Kapıda Ödeme İmkanı
İade ve Değişim Garantisi
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • SIĞLA YAĞI 5 ml

    Sığla Yağının Faydaları Nelerdir?

    Sığla yağı, sığla (Günlük) ağacı gövdesine dikey olarak açılan damarların sıyrılmasıyla ortaya çıkan yağın toplanması, kaynatılması ve preslenmesiyle oluşmaktadır. Kahverengimsi renkte, yapışkan, donuk ve mat yapıda olup kendine özgü aromaya sahiptir.

    Yüksek miktardaki sığla ağacı bitkisinden, minimum miktarlarda elde edilen Shiffa Home Sığla yağı; fiyatının karşılığında, en küçük miktarının üst düzeyde bir etkiyi hissettirecek değerli yağlardandır. Vitamin, mineral ve protein açısından çok zengin olan sığla yağı; doğal sığla ağacında yer alan tüm olumlu özelliklerin tamamını bünyesinde barındırır.

    Sığla yağı, Fethiye, Marmaris ve kıyı bölgelerde yetişen endemik bir ağaç olan sığla ağacından özel izin alınarak, özel yöntemlerle elde edilir. Sığla ağacı; akgünlük ağacı, amber ağacı, günlük ağacı, buhur ağacı isimleriyle de anılır.

    Ekonomik açıdan da çok önemli bir yapıya sahip olan sığla; Parfümeri, kozmetikte ve sabunların kokulandırılmasında kullanılır. Eczacılıkta ise bazı ilaçların hazırlanması, sakızlar ve tütünlerin kokulandırılması gibi kullanım alanlarına sahiptir.

    Sığla  yağı güçlü anti-septik özelliği ile bilinmektedir. Bu sebeple yaraların iyileşmesini kolaylaştırmaktadır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı kokusu ile solunum sistemine fayda sağlar. Aynı zamanda sığla yağı anti-oksidan ve anti-enflamatuar özellikleri bulunmaktadır ve güçlü mantar önleyici özelliği vardır.

    Sığla Yağı Ne İşe Yarar?

    • Aromaterapi karışımlarında ve buğu yöntemiyle,
    • Cildi pürüzsüzleştirmek, nemlendirmek ve parlatmak için kremler ile karıştırılabilir
    • Maske yaparak kullanılabilir, cildi sıkılaştırarak toparlanmasına yardımcı olur

    İçerik: Triacetin, dipropylene glycol, sığala

    Tüketim Önerisi: Haricen sabit yağlara eklenerek (ciltte) veya buğu yolu ile de kullanılabilir. Cildi beslemeye ve nemlendirmeye yardımcı olur. İÇİLMEZ.

    Hatırlatma: Uçucu yağ olduğundan ciltte kızarıklık, yanma gibi alerjik etkiler gösterebilir. Bu yüzden sabit yağlar ile karıştırılıp kullanılması gerekmektedir.

    Elde Edilme Metodu: Distilasyon yöntemiyle elde edilmiştir.

    Saklama Koşulları ve Raf Ömrü: Oda sıcaklığında (15-30°C) muhafaza ediniz. Isı, ışık ve nemden koruyunuz. Çocukların ulaşamayacağı yerde tutunuz. Raf ömrü: 3 yıldır.

    Gramaj: 5 ml

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.